Лекція “Відкриваючи світ” в Гімназії Рудки

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Останні декілька днів пройшли інтенсивно і насичено. Весна розпочалася для мене з лекції у Гімназія Рудки.

В черговий раз моя лекція “Відкриваючи світ” знайшла своїх слухачів, глядачів і учасників.

Розповідаючи про світ, про те, де відпочивати і як відпочивати, куди можна швидше помандрувати, з чого починати здобувати вершини світу, трохи про географію світу, і цікаві точки, встигав і опитувати учнів про їхні знання географії.

Фотографію Говерли, для прикладу, одразу впізнали))))

Але щось інше, мабуть, тепер не входить в перелік питань, які вивчаються на географії, і це не питання до рівня викладачів, а питання, мабуть, до програми, затвердженої Міністерство освіти і науки України.

Вже вкотре мої прості запитання “Яка довжина екватора?”, “Яка відстань від Землі до Місяця?” дивують учнів. Я вже боюся запитувати “Яка кількість країн визнана ООН?” і “Скільки країн у Європі?”.

Коли я вчився в школі, то я напам’ять знав усі країни в світі, усі прапори і герби. І мені чомусь здавалося, що такі питання – одні з тих простіших, що я завжди пам’ятав з географії, хоча і не дуже колись її любив.

Я вдячний Гімназії Рудки за запрошення і за можливість поділитися мандрівним досвідом і поспілкуватися.

Leave a Reply

Back to top