Перелік езотеричної літератури

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Мене дуже часто питають, що саме читати езотеричного такого, щоб воно розвивало. Ось вам перелік літератури, з коротким описом для чого його читати.

1. Борис Сахаров. Відкриття третього ока.

Невеличка брошурка, одна з перших езотеричних книжок, які я прочитав. Робота з думковим (ментальним) тілом, впорядкована робота з системами відчуттів (слухом, нюхом і таке), чіткий опис ясноможливостей (яснобачення, яснонюх, яснослух, яснописання, ясномалювання і таке), чіткий підхід до практики, що і коли досягається.

Борис Сахаров – українець.

2. Михайло Некрасов. Ансамбль Универсальных Миров (АУМ, Ансамбль універсальних світів).

Так само одна з перших книжок з езотерики, які трапилися на моєму шляху. Причому книгу Некрасова мені запропонували на книжковому ринку біля Федорова у Львові, коли я шукав взагалі якусь фантастику. Сказали «Почитай оцю, вона крутіше любої фантастики». Так і сталося. Книга дає ґрунтовний перелік чакр, тіл, додаючи такі, які в класичній літературі не завжди згадуються, або взагалі ігноруються. Дає викладення ідеї Всесвіту в контексті роботи з енергетикою.

3. Чарльз Ледбітер.

Не путайте з радником британського прем’єр-міністра Тоні Блера!

Езотеричний Чарльз Ледбітер народився в 1854, помер в 1934 році. Він фактично став першим, хто писав про астральний рівень і астральний світ, саме його твори про чакри породили купу копій, яку бездумно навіть зараз передруковують, саме його твір про думковий рівень дає багато інформації навіть тим, хто не має чим думати. Крім того, він виховав багато Президентів Теософського товариства, віднайшов Джидду Крішнамурті і дав йому освіту, співпрацював з Оленою Блаватською, Енні Безант, Рудольфом Штайнером, і взагалі дуже багато зробив для світової езотерики.

Рекомендую до прочитання цілий перелік його книг і творів:

  • Чакри. The Chakras (1927)
  • Сновидіння (Що це і звідки приходять). Dreams (What they are and how they are caused) (1893)
  • Астральний план (ландшафт, населення і феномен). The Astral Plane (Its Scenery, Inhabitants and Phenomena) (1896)
  • Божественний план, або Небесний світ, його характеристики та населення. (Devachanic Plane or The Heaven World Its Characteristics and Inhabitants (1896)
  • Яснобачення (Clairvoyance) (1899)
  • Думкоформи (Thought Forms) (спільно з Енні Безант) (1901)

4. Карлос Кастанєда.

Звичайно ж, як без нього можна говорити про роботу з астралом. Починайте з мого українського перекладу “Карлос Кастанєда. Повчання пана Івана: якійський шлях знання”. Але – моя особиста думка – читати потрібно від 1 по 4 томи, бо далі це вже занурення, а не освіта.

5. Вивільнення через слухання в проміжному стані (міжпросторі). (коректний переклад) / Бардо Тхьодол. / Тібетська книга мертвих. (найпоширеніша назва). Liberation Through Hearing During the Intermediate State. / Bardo Thodol. / Tibetan Book of the Dead.

Одна з найкращих книжок про те, що відбувається з людиною після смерті фізичної оболонки, а часто – і впродовж життя. Особиста рекомендація – не читайте усі передмови і післямови – втрачається суть самої книги. Без потреби розглядати цю книгу з позиції Юнга, гештальту чи інших всяких недотичних напрямків. Просто читайте, як підручник.

6. Роджер Желязни. Хроніки Бурштину (Хроніки Амбера). Roger Zelazny. The Chronicles of Amber.

Один з основоположних практичних творів по роботі з астральним рівнем. Такої деталізації і практик більше не найдете.

7. Роберт Аспрін. Серія «М.І.Ф.».

Один з найкращих комедійних фентезі-світів, в якому така кількість практичних магічних вправ, що навіть щось важко виокремити і привести в приклад. І, крім того, це дуууууже гумористична фантастика.

8. Євангеліє від Томи. Переклад українською.

Один з небагатьох гностичних (неканонічних) творів з бібліотеки Наг Хаммаді, який потрібно прочитати і знати. Сукупність ідей в цьому Євангелії дають дуже багато можливостей використовувати їх в своєму житті і пояснюють усі ті прогалини, які є в канонічній Біблії.

9. Джатаки. Історії про минулі життя Будди.

Коли я вперше прочитав ці історії, єдине про що я шкодую до сьогодні – це те, що цього не читають в школах і не розбирають в школах. Якщо б я знав про цю книгу класі в 3-5, я б стільки досвіду перейняв з книжки, а не переживав би це власними силами… Як на мене, кожен родитель повинен мати цю книгу вдома і заставляти дітей її читати в шкільному віці.

10. Папюс.

Автор, який такий же відомий, як і Ледбітер, але уже в царині практичної магії. Написав величезну кількість робіт, але найвідоміші і рекомендовані:

  • Чорна і біла магія
  • Каббала
  • Передбачувальне Таро

11. Васілій Звягінцев. Серія «Одисей полишає Ітаку».

З мого особистого переліку серія, яка дозволяє надзвичайно широко подивитися на думковому рівні на нашу реальність, паралельні реальності, підтягнути багаторівневу логіку (2-го, 3-го і інших порядків). Усього було 22 томи.

ПРОЧИТАВ і НЕ РЕКОМЕНДУЮ ДО ЧИТАННЯ

(з різних причин, в основному, тому що це ні про що і про нізвідки в нікуди, і часто взагалі не езотерика, тому навіть спілкуватися на ті теми не буду)))) 🤡💩 )

  • z) Вадим Зеланд. Трансерфінг реальності. Російський суперкомпілятор Кастанєди, НЛП і ченнелінгу.
  • y) Сергій Лазарєв. Діагностика карми.
  • x) Валерій Синєльніков. Возлюби болезнь свою. Как стать здоровым, познав радость жизни.
  • w) Олександр і Юлія Свіяш.
  • v) Данило Андрєєв. Роза Мира. Книга спірна, і цікава. Але коли доходить до ідеї «Давайте вчити собак і коней говорити з людьми, щоб було більше добрих істот»… то це не стимулює до відповідного сприймання цього твору. Але Данило Андрєєв – українець, що варто поваги.

Зберігайте собі і читайте на здоров’я!

Leave a Reply

Back to top