В дорозі до країни #37 Молдови. Короткий звіт #1

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Вперше на своїй сторінці спробую активно розказати про подорож до і країною.

Я ще не був в Молдові, і на вихідні – коли ви будете це читати – я сподіваюся уже зарахувати цю країну до відвіданих.

Етап 1. Добратися до Молдови.

У зв’язку з наявністю власного автомобіля не буду розказувати, як вірно добратися зі Львова чи з будь-якого іншого міста до Молдови, але для людей робочих і за наявності хоча б одного шофера і за бажанням зробити короткий тур країною – найкращий варіант виїхати зі Львова ближче до вечора і заночувати в Чернівцях – і місто красиве (про то буде наступний короткий звіт), і дорога буде легша, і спішити так не дуже є куди)))))))

Рекомендований маршрут

Львів – Івано-Франківськ – Коломия – Чернівці.

Прибори (GPS-навігатор Magic Earth – мій перевірений друг на дальняки – Google Maps підтверджує) кажуть, що їхати 4 години. Про якість дороги думав дивитися на сервісі українського стартапу http://navizor.com/, але поки що їхня програма на андроїд не дуже прокладає маршрути, можна хіба подивитися ділянки вручну, в веб-версії теж, тому не знав, який з трьох обрати:

  1. 1️⃣️ Львів-Тернопіль-Чернівці
  2. 2️⃣️ Львів-Івано-Франківськ-Городенка-Чернівці
  3. 3️⃣️ Львів-Івано-Франківськ-Коломия-Чернівці

Так от, як казав лікар Айболить “Ні за чьто на свєтє нє хадітє дєті на Чернівці через Городенку” – якщо у вас не підготовлений до бездоріжжя позашляховик.

Ми доїхали до Тлумача – і всьо. Нам і інтуїція, і люди і власні розтрясені 5-і точки сказали, що ліпше повернути назад і їхати через Коломию.

Тому рекомендую 3️⃣️ – насправді можна було б за 3 години справитися, навіть не дуже гнати.

Але при тому всьому ми заїхали за ~4 год, середня швидкість 67 км/год. Будемо їхати назад – засічу, розкажу, чи справилися швидше.

Дорога класна, бо від Франківська майже весь час дуже довгі прямі, прямо відчуваєш себе на злітній смузі і їдеш собі чудово 100-120км/год при -5 на вулиці.

Щодо проживання – трохи здивували ціни на подобові в Чернівцях – приватники хочуть 300 грн з людини за ніч, часто не менше ніж на 2 ночі, можуть спустити до 250 за людину – і це 4 людини в одній квартирі поселити получиться 1000-1200 грн.

Дивно, але знайшов на Booking.com в апарт-готелі 2 окремих номери з закритою парковкою за 800 грн на 4 особи. Дуже милі номери, 15 хв пішки до Чернівецького Університету, де – хто ще не знає – могли зняти “Гарі Потера”. Ну, але не зняли. Але могли.

Плани на суботу

Пройтися Чернівцями, поснідати в Чернівцях, перейти кордон і добратися до Кишиніва. Дорогою звичайно ж побачити якомога більше.

Чекайте звітів, рекомендуйте, коментуйте і лайкайте))))))

Вихідні щойно розпочинаються)))

Leave a Reply

Back to top