Райдо

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

За останні дні було дуже багато інформації, багато болю, багато суму. І майже вся інформація, всі люди, всі загалом говорили і говорять про відновлення справедливості, закону, повернення балансу, рівноваги, правильності, порядку.

В скандинавській магії лише одна руна відновлює справедливість, повертає баланс, справедливість, відновлює порядок.

Руна Райдо – руна Шляху, який пишеться з великої букви. Це руна Власного Шляху.

Райдо співвідноситься з поняттям всесвітнього порядку і правильністю (англ. «right», шведськ. «rita», санскр. «rta») – священним законом, вселенськими закономірностями, які неможливо змінити і втекти від них теж.

В японській мові Райдо звучить як Міці 道 (-до в якості суфікса) і додаються до усіх бойових мистецтв, напрямків, шкіл також означаючи «Шлях»: карате-до, айкідо, дзюдо, будо.

В китайській мові звучить як Тао чи Дао 道 і є первинним і природним порядком речей вселенної, пізнаючи природу якого кожен може реалізувати свою особисту мудрість. Це істинне знання життя неможливо охопити як концепцію. Радше таке знання можна пізнати через живий досвід щоденних виборів. Саме китайське слово Тао чи Дао 道 означає шлях, дорогу, стежку, маршрут, доктрину, принцип, вірування.

В буддизмі Райдо – це Яна, колісниця, яка додається до понять Махаяна і Хінаяна – Мала і Велика колісниці досягнення просвітлення.

Карлос Кастанєда у своїх книгах говорить про Шлях, який має Серце.

Георгій Ґюрджієв заснував Четвертий Шлях, щоб доповнити три класичних релігійних Шляхи:
– мирянина
– монаха
– священнослужителя

В «Дао Де Цзин» Лаоцзи каже: «Дао не можна пізнати, лише говорячи про Нього».
І саме цим для мене Райдо – вічним Шляхом в Безодню.

Райдо стає на бік вірності рішень, вірності дороги, вірності вибору. Якщо використати Райдо в юридичному чи законному процесі, то наперекір тому, наскільки інша сторона потужна, вагома, при владі чи з грошима – все буде відповідно до закону.

Але якщо ти сумніваєшся, чи вагаєшся хоча б на мить, або знаєш, що порушив закон хоча б на щіпку – то це зачепить і тебе.

Я вважаю, що Райдо мала б висіти в кабінеті кожного судді чи прокурора, чи взагалі це мав би бути символ усієї юридичної спільноти, який би давав силу слідувати Закону і Шляху, а не намагатися його уникати.

Малюй Райдо, коли хочеш справедливості.
Малюй Райдо, коли хочеш правосуддя.
Малюй Райдо, коли хтось збився зі Шляху і його потрібно повернути.
Малюй Райдо, щоб порушники почали відпрацьовувати свою карму і всі порушення.
Проговори вголос “Райдо”, коли бачиш, чуєш, потребуєш справедливості.

Малюй Райдо в повітрі рукою, окреслюючи символ.
Малюй на окремому листку паперу.
Проговорюй вголос.

UPD: з книги, яка готується, мого авторства: Скандинавські руни: Магія Древніх Богів”.

Leave a Reply

Back to top