Зомбі і вампіри

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Оскільки йдуть довгі вихідні, то вирішив розповісти про прекрасні фільми про зомбі і вампірів. Сподіваюсь, що принаймні частина з вас бачила ці класичні фільми, але ще раз по ним пройдусь.

Зомбі на ім’я Шон (2004, Shaun of the Dead, режисер і сценарист Едгар Райт спільно з Саймоном Пеґґом)

Просто вбивча чорна комедія про те, як можна жити поряд з зомбі й того не зауважувати. І Взагалі, як наше життя схоже на життя зомбі. Зомбі на ім’я Шон – це пародія на “Ніч живих мерців”. В кінці все одно всі помирають, але впродовж фільму роблять це весело. Англійський гумор, англійський антураж і центральне місце фільму – звичайно ж англійський паб.

Режисер і сценарист цього фільму – Едгар Райт, який також знімав і писав сценарій до марвелівської “Людини-мурахи”, “На драйві” (Baby Driver, 2017).

Чому так мало написав про цей фільм? Тому що він прекрасний. Його просто потрібно дивитися і насолоджуватися.

Кінець світу (End of the World, 2013, режисер і сценарист Едгар Райт спільно з Саймоном Пеґґом)

Що я можу сказати про цей про фільм? Класний, просто чудовий фільм про те, як водити козу і що з того може вийти.

Якщо ви не знаєте, що таке водити козу – то це ходити по барам і в кожному випивати мінімум по 50-100-150. В Європі це називається pub crawling і навіть є спеціальні тури.

От так і герої цього фільму хочуть пройти 12 барів. Але вже на четвертому починаються дивні речі, які призводять до того, що 4 друга – 4 алконавти – спасають світ. А можливо і не спасають. Вам ще його дивитися.

І знову режисерами і сценаристами цього фільму виступили Едгар Райт спільно з Саймоном Пеґґом.

Що ми робимо у тінях? (2014, режисер Тайка Вайтіті, фільм)

Просто прекрасна чорна комедія про вампірів. Один з вампірів пливе за своїм коханням на початку 20 століття в Нову Зеландію, але попадає в околиці Веллінгтона. І застряє на століття. У маленькому провінційному містечку, в якому ніхто не запрошує вампірів в бари. А ще в цьому містечку є вовкулаки.

Тайка Вайтіті вирішив наслідувати Тарантіно і сам зніматися у своїх фільмах. В цьому фільмі він грає одну з головних ролей.

Фільм навіяний “Інтерв’ю з вампіром”, “Дракулою” Брема Стокера і має купу посилань до цих фільмів.

Що ми робимо у тінях? (2019, режисер Тайка Вайтіті, серіал)

Трішки інша постановка, трішки інші герої, трішки інше місце. Режисер той самий, гумор той самий, але нові герої, які з’являються в серіалі, ще незрівнянніші. Зокрема, один з моїх улюблених – це енергетичний вампір.

Вампіри зі Старого Світу перепливають Атлантику і поселяються на Стейтен Айленді з метою захопити усю Північну Америку і перетворити усіх на вампірів. Проходять століття, а вони завоювали півтори вулиці… І вовкулаки під боком, і інші організації вампірів навколо.

Непросте життя вампіра в сучасному світі.

Насолоджуйтесь життям, насолоджуйтесь вихідними, адже магія – усюди. І намагайтесь уникати фільмів ось з цієї підбірки

Leave a Reply

Back to top