“Завжди говори Так” (або “Завжди кажи Так”, Yes Man)

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Я люблю Джима Кері й співчуваю теж (про це окремо).

Один з чудових фільмів, де він знімався в головній Ролі – “Завжди говори Так” (або “Завжди кажи Так”). В оригіналі звучить як “Yes Man”.

Але історія сьогодні не про Джима Кері. Історія сьогодні про саму ідею фільму та про Теренса Стемпа.

Теренс Стемп – британський актор, який більшу частину свого життя грав злодіїв. У 1995 році його навіть обрали “Найсексуальнішою кінозіркою усіх часів” за версією Empire Magazine.

Найвідоміші його злодійські ролі:
☣️ Генерал Зод у Супермені 1978, де він з’явився з Марлоном Брандо разом,
☣️ Супермені ІІ 1980 – знову Генерал Зод
☣️ знявся у серіалі про дитинство Супермена “Смолвіль” (Smallville) в ролі його батька Джор Ела (я усі 10 сезонів передивився)))),
☣️ зіграв з Метом Деймоном і Емілі Блант у “Змінюючи реальність” (The Adjustment Bureau),
☣️ зіграв Верховного Канцлера Фініс Валорум у першій частині “Зоряні Війни: Прихована Загроза” (Star Wars: The Phantom Menace)
☣️ “Справжня МакКой” з Кім Бесінджер та Велом Кілмером
☣️ “Нація прибульців” (1988) (Alien Nation)

Перелік можна було б продовжувати, але цікавий факт, якого нема у вікіпедії чи офіційній біографії, це те, що Теренс Стемп якийсь час жив в Центрі ОШО в Пуні, Індія, і у 1976 році він отримав посвячення від самого ОШО і став саньясином.

Повертаючись до фільму “Завжди кажи Так”, то ідея цього фільму базується теж на одній з медитацій ОШО, в якій пропонується казати ТАК усьому, що приходить у твоє життя впродовж 3 місяців. У фільмі, звичайно, ця ідея дещо перебільшена і доведена трішки до смішного, але це не применшує факт, що основа фільму – реальна езотерична практика, яку практикують послідовники Ошо і не тільки.

Насолоджуйтесь фільмом, спробуйте цю медитацію самі. А якщо цікаво – я поділюся детальними інструкціями по самій медитації.

Теренс Стемп в молодості
Теренс Стемп у 2009 році

І пам’ятайте – Життя як Магія – наповнене лише коли ми його творимо.

Leave a Reply

Back to top