Фітнес-трекери на кожен день

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Поки мав декілька вихідних, прийшло багато тем для написання.

Перша з них – дуже коротко про фітнес-трекери.

Nixon The Mission

Я особисто користувався майже 4 роки кастомним (зробленим під замовлення) Nixon The Mission. Перший смарт-годинник з можливістю плавання, катання на лижах і інших екстремів. Усього 480 євро. Не рекомендую. Хоча я був задоволений. Але потім – проблеми з європейською підтримкою (я жив в Кракові тоді і все рівно не отримав жодної підтримки), проблеми з прошивкою (бували моменти, коли просто йшов в перезавантаження), проблеми з зарядкою (контакти постиралися і не заряджався. Звичайно ж допомогли на львівському радіобазарі – перепаяли, і ще рік тримався). Я його тестував тут: https://www.instagram.com/p/BUPMjvPgF72/

Але я не про це. Зараз на ринку почали бути доступні годиннички і браслетики з купою функцій по здоров’ю – пульсом, тиском, насиченістю киснем в крові, відстеженням сну, стресу. Про крокомір мовчу

І що можна собі зараз взяти? Варіантів, які б легко підійшли, підключалися до якогось сервісу (я фанат Google Fit, можна ще Huawei Health – бо телефон вже 5 років від Huawei, Samsung Health) і були б ще достатньо дешевими – на диво, не так вже і багато.

Xiaomi Mi Band 4

Mi Band 4 (Xiaomi) – найдешевший наразі зі зручних, усього 600-700 грн (дивлячись де).
Має крокомір, пульсомір, відстеження сну, пару варіантів тренувань (типу біг, робота в залі, вільне тренування), кольоровий дисплей, з ним можна плавати. Рахує калорії.

Пише, що 20 днів роботи. Звичайно ж брехня, але днів 7-10 буде працювати, якщо все включити – а я зазвичай включаю все.

Має свою програмку Mi Fit. Не знаю, не користував, але я не фанат китайських програмок. Не впевнений, що воно синхронізується з Google Fit.
Отут: https://www.mi.com/global/mi-smart-band-4/

Huawei Band 4

Huawei Band 4. Майже все аналогічно до Мі Фіт 4: крокомір, пульсомір, водостійкий – можна плавати і вже плавав і душ приймав, відстежує сон, ласкавий будильник (дивиться, коли я виспався, і будить). Додатково вимірює насиченість киснем в крові – що воно таке не знаю, але довго розбирався, як воно працює, навіть писав на офіційну підтримку Huawei Ukraine. В результаті оновив прошивку до останньої офіційної – і воно з’явилося і запрацювало. Рахує калорії.

Ціна – 700-800 грн. Працює з Huawei Health. Оскільки у мене телефон Huawei, то це чудово. Синхронізується криво і впоперек з Google Fit, але є. Зарядки вистарчає днів на 4-5 при інтенсивному використанні і максимально включених опціях типу цілодобовий пульсометр.

ВЕЛИЧЕЗНА ПЕРЕВАГА: знімається частина браслета і там є зарядка в USB – так, саме в USB, а не на колишки чи на таблетку. Заряджається за годинку. Управляє камерою на телефоні (не знаю, як Мі Бенд – чи робить таке).

Всякі

Є ще купа китайських – вони працюють з перебоями, з своїми програмками, в своєму режимі. Якщо ти не фанат записування і зберігання даних, то як, наприклад, тискомір, можна взяти що-небудь з такою функцією за гривень 300-500 і воно тобі буде працювати.

Samsung

Про Samsung Gear Fit 2 і Galaxy Fit не пишу, бо вони з іншої цінової категорії – поза 2000 грн. Але для любителів Самсунга отут: https://www.samsung.com/ua/wearables/gear-fit-2-r360/SM-R3600DAASEK/

Але ці прибори вже на рівні ціні і характеристик Huawei Band 4 Pro – просто GPS вже на борту, а не береться з телефона, та й усе. І, можливо, можна музичку туди закидувати… Але це не точно)))))

Беріть собі щось, слідкуйте за здоров’ям, не тратьте багато грошей, і насолоджуйтесь життям.

Leave a Reply

Back to top