Ошо. Справжній Майстер

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Справжній Майстер часто буде виглядати ворогом, і це критерій.
 
Фальшивий майстер завжди допоможе вам марити, він ніколи не порушить вашого сну. Швидше навпаки, він дасть вам заспокоєння, транквілізатори, він заспокоїть, втішить вас. Його вчення буде просто прекрасною колисковою: він буде співати біля вас так, щоб ви могли спокійно спати – ось і все.
 
Справжній Майстер небезпечний. Наближення до нього повне небезпеки. Ви рухаєтеся на власний страх і ризик, бо він не може дозволити вам спати і не може допомогти вам марити, тому що тоді ціль буде втрачено. Він буде руйнувати ваші марення, а марення будуть такі близькі вашому серцю. Ви думаєте, що ваші марення і є ваше серце, і коли марення зруйновані, ви відчуваєте, що ваша сутність загинула. Це так, наче хтось вас вбиває.
 
Коли ви йдете до Майстра, ви йдете на смерть. Вам прийдеться вмерти лише тому, що поки ви не вмерли, ви не зможете відродитися.

Leave a Reply

Back to top