Застосунки для подорожей і мандрівок

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Додатково до тренінгу “Як навчитися подорожувати самому”

Одна з найнеобхідніших речей, які потрібно будь-якому мандрівнику – це аппки. Простіше і по-людськи – програми на телефон. Ось вам три категорії і декілька варіантів на них програмок, які дуже полегшують життя в дорозі.

Категорія 1. Мапи.

Дві моїх улюблених мапи, які можна користувати усюди з великою легкістю і задоволенням.

Програма 1. GOOGLE MAPS.

Загалом навіть нема аналогів, які б справлялися так само, як гугломапи. Але!!! Google Maps має можливість вибирати регіон, який потрібно і звантажувати мапи для використання офлайн, якщо під час мандрівки нема інтернету, або не хочеться тратити гроші в роумінгу.

Як це зробити? Зайти на телефоні:

Гугл Мапи -> Налаштування (такий гамбургер - три полоски) -> Offline Maps (мапи/карти офлайн) -> Вибрати свою мапу (Choose you own map) -> і далі оберіть в висвітленому квадратику той район/місто/область/країну, яку потрібно.

Наприклад, мапа Львова офлайн займе 30 МБ, мапа Львівської області ~200 МБ, мапа України не стягнеться – потрібно буде частинами, мапа Чехії/Австрії/Швейцарії – майже повністю стягнеться і теж буде ~200 МБ. Але можна робити декілька таких карт, тому все залежить тільки від місця на телефоні.

Програма 2, ДЛЯ ШОФЕРІВ. MAGIC EARTH.

Будучи сам шофером і накатавши більше 30 000 км за останні півроку, нема кращої програми що в Україні, що в Європі, що на Тенеріфе. Програма побудована на OpenStreetMap – аналог і конкурент гуглмап, але призначена саме для шоферів, велосипедистів. Можна і для пішоходів, але не дуже.

Визначною рисою програми є оцінка часу, який проведете в дорозі. Насправді не знаю, який там алгоритм, але програма розраховує з точністю до 5-15 хв маршрути на 1000-1500 км. І якщо каже, що виїхавши зараз, ви доберетеся за 10 год і 30 хв, хоча ви думаєте, що швидше, то забудьте. Ви так і доберетеся, незалежно, як ви тиснете педаль. На коротші відстані можна прискорюватися, тоді відповідно перераховується трішки, але загалом дуже точна.

Додаткові переваги:

  • + мапи можна завантажувати по областям і регіонам;
  • + камери швидкості включені в загальні мапи;
  • + АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНА БЕЗ РЕКЛАМ І ВИПРОБНИХ ПЕРІОДІВ
  • + працює офлайн для Android і iOS

https://www.generalmagic.com/magic-earth

Аналоги, які я відтестив раніше:

– CoPilot, Here, Sygic, MapFactor, OsmAnd, Galileo, Navitel, NavFree

Категорія 2. Облік витрат в подорожах

Програма 1. RECEIPT NINJA (нінзя по чекам).

Дуже крута програмка, яка дозволить легко облікувати витрати, сканувати прямо з чеків за допомогою камери, обирати різні валюти (і прямо в програмі то всьо вивести в одну валюту);

  • + додатково можна створити розшарені витрати (якщо вас 2 і кожен вкладається, чи навіть на команду))))) )
  • – на жаль, пропав з App Store (нема для iOS)
  • – (оновлення 2023) уже і з гугла пропав

Програма 2. TRICOUNT.

Наразі найкращий варіант для груп, без потреби створювати акаунт чи взагалі реєструватися. Ставиш програмку, і починаєш шарити витрати, хто за кого і коли і скільки заплатив. А воно собі перераховує, хто кому винен і хто повинен наступний скільки заплатити, щоб вирівняти касу.

СУПЕР крута.

+ працює для Android і iOS

https://tricount.com/

Категорія 3. Красіве планування своєї подорожі.

TRAVEFY (https://travefy.com/)

І навіть для туроператорів (но ще не знаю, хто б то з наших користував). Програмка (Android і iOS) і повноційнний веб-сайт, безкоштовний, з пошуком видатних місць і фотографій чи посилань на якісь місця. Дуже зручний, дуже красивий, навіть для власного задоволення.
Бо мене дістали гуглдоки і гуглтаблиці. І всякі інші тимчасові ресурси.

Навіть гуглмапи тобі дадуть тільки маршрут, але не деталі проживання, харчування, вартість відвідування, накидування бюджету поїздки, з проїздом, погодинним плануванням, вартістю входу в музеї…

Ось, наприклад, мій план поїздки по Прибалтиці на цей рік (який поки що не зреалізувався).

Прибалтика

Приємних і ефективних подорожей на ваших Шляхах!

Leave a Reply

Back to top