Джим Кері та фантастика

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ці вихідні у мене пройшли під знаком Джима Кері.

Знаю, що він більше комік, точніше, він – лише комік і я теж думав і думаю, що серйозні ролі – не його. Він – петросян 🤡 Голівуду і вся його петросянщина типу “Тупий і ще тупіше 1-2-3”, “Ейс Вентура – зоодетектив”, “Пінгвіни пана Поппера” і ще багато інших не дають його по іншому сприймати.

Хто хоче легких і цікавих фільмів – далі не читати))))))

Але принаймні 2 фільми, які я в черговий раз переглядав, переконують мене, що йому просто не попадалися часто ролі, які його б розкривали.

1️⃣Вічне Сяйво Чистого Розуму (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), 2004

Дуже складний фільм. Дуже складно закручений, багато деталей, багато психології, багато езотерики (зокрема, куди і як ховати спогади чи інформацію – це предтеча “Початку” з ДіКапріо).

Фільм дивиться, як і кожного разу, усе уважніше, з все більшою кількістю деталей. Він мені розкривається, як “Бійцівський клуб” – лише в хорошій якості, уважно, в 25 раз переглядаючи, ти починаєш бачити.

А ще, черговий раз здивований, що пропускав акторів, які там знімалися в інших ролях: Кейт Вінслет (знімалася в “Титаніку”, “Муві 43”), Кірстен Данст (Меланхолія, Інтерв’ю з вампіром, Джуманджі (той, що перший – 1995 року), Wag The Dog – з Дастіном Хофманом та Робертом Де Ніро), Марк Руфало (відомий більше по “Месникам”, але й “Островом проклятих”), Елайджа Вуд (якого я особисто завжди путаю з Деніелом Редкліфом, але Елайджа відомий “Володаром перстенів” і “Гобітом”, але, виявляється, він знімався ще у “Назад у майбутнє 2″… Афігєть…. Ну і “Місто гріхів”).

Хто не бачив – рекомендую вдумливо подивитися.

А хто бачив – рекомендую ще раз передивитися під настрій.

2️⃣Чоловік на Місяці (Man on the Moon), 1999

Тут складно розказати про фільм.

Якщо банально – то фільм біографічний про коміка Енді Кауфмана.

Якщо не банально, то фільм – квінтесенція блазнювання, квінтесенція Нульового Старшого Аркану Таро – Блазня.

Фільм про те, як блазнювати на повну, не обмежуючись стереотипами, шаблонами, обмеженнями, просто зрештою їх ламаючи.

Як сказав агент Кауфмана: “Ти або геніальний, або придурок”.

Вкотре переглядав і дивувався – як же ж так же ж можна? Це ж яким треба бути #sarcasmoholicsanonymous, щоб таке утинати?….

3️⃣Первинна версія / Праймер / Primer (2004)

Не впевнений, що фільм легко піде. Це дуже дешевий фільм – з бюджетом усього 7000$, але з купою головних нагород, і з касою прокату майже 1 000 000 $.

Можете порівняти з бюджетом Дзідзьо Перший раз = 12 000 000 грн. і касою 22 000 000 грн.

Фільм режисера+продюсера+актора+оператора+композитора Шейна Керута (Shane Carruth) про машину часу.

Здавалося, що можна зняти про машину часу за 7000$? Ви не повірите.

Супер складний фільм, про багатоваріантність простору, численні переходи по часовим лініям, жодних зайвих (чи й взагалі) спецефектів, все натуральне (ну бо бюджет).

Але в інтернеті ходять легенди про те, як люди сідають розбиратися з часовими парадоксами, закладеними в фільмі, і з того малюють суперскладні схеми.

І, крім того, фільм – #1 в рейтингу науково-фантастичних фільмів. Шкода лише, що в рейтингу фільмів недооцінених.

Натхненного вам Великого Посту і 2-го туру виборів (перепрошую, не стримався)!

Багато не пийте, особливо жирного.

А алкоголь можна – він пісний переважно.

Leave a Reply

Back to top