Я сумую за Радянським Союзом і його кухнею

Я сумую за Радянським Союзом. Сумую за тими часами, коли усі люди насолоджувалися неймовірними винаходами в харчовій індустрії.

Сидячи в неділю в київському “Ідеалісті” на Антоновича, і жеручи противне капіталістичне їдло, у мене сталося саторі – просвітлення…

Я зрозумів…

Наприклад, усіма любимі “Макарони по-Флотськи”. Хіба був хтось, хто не любив цю страву?

Радянські “макарони по-флотські”

Коли макарони-труби, чи вермішель, або все одно що – аби було – засипалося смаженим чи вареним фаршем, все разом перемішувалося і видавалося за страву….

Таке немічне, бліде, хворобливе уподібнення до Паста Болоньєзе, яка вимагає хорошого фаршу, свіжих помідорів, базиліку, оливкової олії, цибульки, моркви, селери, часнику, розмарину, орегано, лаврового листя, томатної пасти, червоного чілі, пармезану, червоного вина, дехто додає бекону, і готувати в районі 1-1.5 години.

Інгредієнти Паста Болоньєзе

Інший прекрасний приклад улюбленої радянської вермішелі в молоці і рису в молоці, коли в школі в 40-літровому баняку варилося щось подібне до молока з чимось подібним до вермішелі, і якщо ти провтикав свою чергу, то тобі накидували в миску молочну вермішель з третиною порції пінки, яка особисто мене постійно змушувала ригати. Те саме стосувалося молочного рису. Просто в молоко закидували варений рис і – ось вам страва! Неперевершені кухарі Радянського Союзу отримували зірочки за цю страву, які навіть близько не рівняються з якимись там “мішелінівськими” мікрозірочками.

“Молочная вермішель – как в дєтствє”
“Молочная рісовая каша как в дєтствє”

Натомість хіба можна порівняти це з курячим каррі з рисом або з пастою? Туди ж потрібно пенне, фузіллі, спагетті або ріґатоні, або, зрештою, хороший азіатський рис, доброго і м’якого курячого м’яса, можна грудку без костей, а не тих пізньорадянських синюшних бройлерів, чи “окорочка” чи що там було до того, я вже навіть не пам’ятаю, КОКОСОВОГО молока, можна як знежирене, так і повної жирності, оливкову олію, каррі в порошку, довгу куркуму (а хтось її бачив в Радянському Союзі?), перетертий коріандр, заморожений зелений горошок (або: шпинат, спаржу, брокколі, моркву, або навіть гриби), свіжу цибулю, часник та імбир, шматочки чілі….

Інгредієнти карі з рисом
Інгредієнти курячого карі з пастою

Ненавиджу Радянський Союз за його ставлення до людей, гірше, ніж до рабів, гірше, ніж до тварин, за відсутність не те що різноманіття, взагалі всього, і за те, що навіть спиздити нормально не вміли в інших.

Хай спочиває в пеклі.

Залишити відповідь

Повернутись вверх