Капітал як Енергія. Фінансові інструменти

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Почався новий рік, час реалізовувати свої обіцянки. Я свої реалізовувати збираюся, але спершу розкажу про деякі фінансові інструменти, які можна використовувати у власному управлінні капіталом.

✅💹Щоб розширено навчитися працювати з капіталом, я окремо проводжу курс “Енергія як капітал” – слідкуйте за подіями. А подальша інформація – лише маленька частина.

Отже, що робити, щоб зрозуміти, де йдуть найбільші гроші з вашої кишені, гаманця, рахунку? – Звичайно ж використовувати фінансові програмки.

  • ☢️Для тих, для кого Ексель – бог і цар – далі не читайте.
  • ☣️Для тих, хто уже користується монстрами типу Mint, теж далі не читайте. Просто пошукайте в інтернеті “Безкоштовні налоги Mint.com”.

Протягом, мабуть, уже більше років 10 я користуюся різними хмарними сервісами, де вводжу, відстежую, підраховую (точніше, сервіс рахує), виводжу в графіки.

Спочатку про те, що я не шукаю в таких сервісах:

  • не російські програми
  • мені без потреби підключення банківських рахунків для відстеження онлайн
  • не маю потреби в пенсійних чи інших типах заощаджень і щоб вони мені то всьо рахували
  • мені не критична наявність українізованого інтерфейсу

Тепер про те, що мені потрібно:

  • декілька (від 3 до 5) рахунків, для прикладу, можна їх назвати “Готівка”, “Приватбанк”, “Приватбанк USD”, “Монобанк”
  • красиві графічні звіти, щоб одразу бачити, де я добре отримую, а де витрачаю
  • можливість мати рахунки в різній валюті
  • можливість приведення всіх витрат до одної валюти
  • хорошим плюсом може бути можливість імпорту в різних форматах з різних банків і з різних файлів
  • обов’язкова безкоштовна версія сервісу

А тепер до роботи, до огляду і до переліку.

1️⃣🆓 Buxfer

Почну з того, що я користуюся з 2016 сервісом http://buxfer.com. Дуже простий безкоштовний (в базі) сервіс, який дає змогу створювати декілька рахунків в різних валютах, дуже хороші графічні звіти. Можна залогуватися через гугл-обліковку, ФБ-обліковку (для псіхів), Єгу (Yahoo), Майкрософт, можна створити собі окрему обліковку. Можна імпортувати різні виписки з різних банків – уже пробував з декількох польських банків, з приватбанку і ще декількох українських. Працює супергуд. 🔝 Причому з приватбанку ще й категорії може підтягувати, щоб не заморочуватися. І крім того, має ще й мобільні версії, навіть для віндоз мобіл.

Можливий мінус – нема українізованого інтерфейсу, але плюс – все можна писати українською (категорії, теги, все решта).

2️⃣ HomeMoney

Згадав, що маю обліковку на HomeMoney. Вчора зайшов, глянув і приємно здивувався – там все ще залишилася моя бухгалтерія за 2010-2011 роки, тільки тепер трішки просить зменшити кількість рахунків і категорій і купити версію, яка дозволяє все, що в мене там наконфігуровано.))))

До цього часу пам’ятаю безмежну кількість категорій і підкатегорій, яку тоді можна було створювати і фактично це фінансове леґо, яке можна під себе налаштувати як хочеш. Можу відзначити, що HomeMoney додав онлайн-синхронізацію з декількома українськими банками (можете і спробувати, але щось мені складно то виглядає з інструкції).

➕Великим плюсом для неангломовних нас, українців, є наявність українського інтерфейсу.

➖Великим мінусом може бути можливість імпорту лише в платній версії.

3️⃣ Українські фінансові сервіси

Існує ще один український фінансовий сервіс онлайн http://home.finance.ua, але в мене таке враження, що його з 2012 року не оновляли, тому рекомендувати не буду. Аналогічно виглядає і https://moneyhouse.ua/ – капець, хто в них дизайнер… ((((

4️⃣ 1С Бухгалтерія онлайн від Приватбанку

Колись Приватбанк пропонував 1С Бухгалтерію онлайн, десь мені чомусь здавалося, що пропонували і для приватних осіб, зараз таке можу знайти лише для ПП та фірм (https://bo.privatbank.ua/). Тому, якщо хтось знає чи користується – то буде цікаво почути.

5️⃣ Облік Онлайн

Знайшов простий і красивий сервіс, який з вигляду теж може бути корисним і для ПП, і для індивідуального користування: http://www.oblik-online.com/. Але вони теж останній раз оновлялися десь в 2011 році. Не впевнений, що воно буде мати всі потрібні функції, але для початку можна і покористуватися.


Короткий висновок? Заробляйте стільки, щоб вам то не треба було)))) І щоб ваші заробітки були настільки більшими, що ви б тим не переймалися. А для розваги і розуміння, як то буває, завжди рекомендую переглянути фільм “Мільйони Брустера” (Brewster’s Millions, 1985), де основною задачею героя було потратити 30 мільйонів доларів за 30 днів і в той же час не придбати жодного майна. Прокачує.))))

Бажаю по-свинячому дохідного і прибуткового року!🐷

Leave a Reply

Back to top