Семінар з Калістеніки та Стріт Воркаут в Кракові

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Уже середа, але тіло і м’язи щойно починають відходити. На цих вихідних побував в Кракові на семінарі з 💪Калістеніки та 🦵Стріт Воркаут (Street Workout).

Я вже мав змогу позайматися цілий місяць у Максима Різника (Maksym Riznyk) у Кракові в його залі і під його керівництвом в Кракові, по вул. Дітла 45. Перше, що дивує – індивідуальний підхід, бо Максим має стільки досягнень:

  • 🥉Бронзовий медаліст чемпіонату світу 2018
  • 🏅4 місце в світі в категорії витривалість 2017
  • 🏆Чемпіон Польщі 2016

але ось вам посилання, бо всі не перелічити.

Крім того, як каже його прізвище і ім’я, Максим народився в Україні. Тому вдвічі приємніше було і тренуватися і спілкуватися.

Що ж таке Калістеніка і Стріт Воркаут?

На жаль, в Україні це взагалі непопулярна тема. Але багато хто чув чи бачив, чи майже займався Кросфітом, тому можна сказати, що десь принцип той самий – це заняття з власною вагою. Все, що вам потрібно – перекладина для підтягування, бруси та трішечки вільного місця для відтискань і роботи з тілом з положення лежачи.

📖Вікіпедія дуже сухо це окреслює:

Калістеніка (calisthenics) — різновид фізичної підготовки, що являє собою вправи з використанням тільки ваги власного тіла.

Калістеніка – це прості, часто ритмічні вправи, як правило, без використання обладнання чи апаратури. Призначені для підвищення сили та гнучкості тіла. До таких вправ належать згинання, стрибки, розгойдування, скручування тощо, з використанням тільки власного тіла для спротиву. Енергійне виконання калістеніки забезпечує покращення м’язової та серцево-судинної систем, покращення психомоторних навичок, таких як баланс, спритність і координацію.

В залі Школи Різника от тільки усього і є, плюс декілька тягарців для тих, кому уже залегко виконувати прості підтягування чи відтискання.

Але от що я вам скажу: я все життя думав, що я правильно відтискаюсь, підтягуюсь чи працюю на брусах. Тут мені прийшлося перевчовуватися наново робити це все, включно з качанням преса.

Мені дуже шкода, що те, що у нас називалося фізичною культурою – і, мабуть, називається якось так – це просто калічення дітей і створення у них невірних підходів до розвитку свого тіла. Якщо б кожен фізрук хоча б трішки знав калістеніку і давав її дітям коректно – то здорових людей побільшало б суттєво, а “шкідливих звичок” у людей поменшало б просто неймовірно.

Мені подобається своє тіло після занять калістенікою, особливо після регулярних занять. Хоча це і важко буває, але ти тут ніяк себе не можеш перенавантажити – бо не має сторонніх штанг чи гантелей.

Все, що тобі потрібно – простий майданчик. А велику частину можна взагалі вдома робити.

Ото сам пройшов 1 і 2 рівень Калістеніки і усім рекомендую. Особливо тим, хто живе в Кракові. А хто може доїхати – то попасти до Максима на семінар.

Maksym Riznyk, Karla Riznyk – bardzo dziękuję za organizację tego wydarzenia, dziękuję za informacje i szczegółowe instrukcje. Czekam na kolejne poziomy!

Leave a Reply

Back to top