Національний дендропарк «Софіївка» (частина 1 – нижні чакри)

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Трішки про поїздку до Умані, в Національний дендропарк «Софіївка», яку організовував Сакральний Світ.

Коли мене запросили провести 2-денний медитаційний тур Софіївкою, я трішки задумався… Скільки ж часу може піти на медитації на території, яка просто дихає езотерикою, магією, міфами, легендами? Це ж, як завжди, прийдеться обирати, з чим працювати, де довше посидіти, чому приділити увагу. Крім того, група може бути різноманітна, комусь щось одне потрібне комусь інше.

З останнім мені не звикатися – коли проводиш Міжнародний Езотеричний Форум і одночасно проводиш медитацію на 200-300 людей, то маленьку групку зрезонувати легко. Більша складність – залишити тільки те, що матиме найбільший вплив.

Але склалося так, що ми скоротили поїздку до 1 дня і вирішили це зробити в суботу. Запакувавшись компанією з 4 чоловік зі Львова в машину ввечері в п’ятницю, ми досить швидко заїхали в Київ (я опускаю виїзд зі Львова), поселилися, чудово випили по пиву і пішли спати перед чудовим днем в Софіївці.

З Києва до Умані – реально біля 3-3.5 год їзди, якщо не поспішати. Якби так було від Львова – то я б туди і їздив, щоб відпочити.
Софіївка немаленька – поза 170 га, але велика частина об’єктів зосереджена на вісі від Воріт Вести – які були нашої першою медитаційною точкою – точкою входження в медитації, в міфи і легенди.

Грецька Гестія, римська Веста і слав’янська Веста – це богиня домашнього вогню, уособлення початку будь-якої справи – запалення вогню. Ворота Вести в Софіївці – це ворота до Кундаліні.

І далі – звивистою алеєю, чимось схожою на завиток Кундаліні, як його символічно малюють на схемах чакр, ми пішли до точки, яка відповідає 1 чакрі – Ворота Флори, або Павільйон Флори. Він об’єднує Ворота Вести з Фонтаном Змія.

Для тих, хто знає, як репрезентується Кундаліні в езотеричних системах – це пряма вказівка на потік енергії від землі-Вести довгим тунелем-алеєю крізь першу чакру. І найцікавіше, що Фонтан Змія – не просто символічно, а дуже навіть глибоко езотерично – це фонтан, в якому вода самоплином піднімається на висоту 10-20 м, без штучного тиску.

І це чудово. Бо в реальності Кундаліні неможливо зрушити з місця штучно або навіть за допомогою практик. Відчуття можна симулювати, техніки можна називати “Підняття Кундаліні”, але зрушити з місця неможливо. А от почистивши і запустивши Павільйон Флори – першу чакру – Кундаліні почне сама підніматися.

Далі, від Павільйону Флори, від першої чакри, ми прогулялися до Тарпейської скелі – це трішки назад алеєю та через потічок. догори, навпроти родонового джерела. І тут ми попрацювали з другою чакрою – попрацювали з відкритістю і довірою.

Спускаючись з величної Тарпейської скелі, ми пішли далі навколо, повз гроти Сцилли і Діани – Гроти Страху і Сумніву і Щастя відповідно, через Долину Велетнів – і до Статуї Меркурія – який відповідає третій чакрі і за третю чакру – соціалізацію, значимість в суспільстві, капітал і гроші.

Так закінчилася перша третина нашої екскурсії-медитації.

One thought on “Національний дендропарк «Софіївка» (частина 1 – нижні чакри)

Leave a Reply

Back to top