Мудрість Рівності

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

І створив Бог всіх ⚖️рівними…

Часто і багато говорячи про Дзеркальну Мудрість (я про це теж говорив отут), ми забуваємо, що є ще друга мудрість – Мудрість ⚖️Рівності.

Мудрість ⚖️Рівності каже, що всі рівні і все рівне, все рівнозначне, все однакове: слони і комарі, люди й інші живі істоти, жінки й чоловіки, діти і дорослі, люди і боги, біле і чорне, небесні тіла і вакуум, сансара і нірвана, рай і пекло, Бог і Диявол – це все одне і єдине.

Ти вважаєш, що є бідні і багаті, що є достойні і недоторкані, є можливості і є карма? Ти думаєш, що якось і десь тебе в житті обділили, недодали, недолюбили?

Це означає, що ти забув про Мудрість Рівності. Бідні і багаті – рівні люди, достойні і недостойні – часто бувають ті самі люди, тільки в різний час ми їх сприймаємо по різному, в когось були більші чи кращі можливості – ні, в усіх були ті самі можливості, ті самі здібності.

За Мудрістю Рівності ми усі народжуємося однаковими, навіть якщо в когось нема ноги, є порок серця, чи все суперчудово – це все єдині вхідні умови цього життя, єдиний канал народження.

Мудрість Рівності заперечує дуалістичність як протилежності, вона стверджує дуалістичність як шкалу, як діапазон🎚:

  • від 🌑чорного до 🌕білого – лише рівень освітленості,
  • від 🛐бідного до ⚜️багатого – лише рівень працездатності,
  • від 👶громадянина до 🧙‍♂️лідера – лише рівень відповідальності.

Ми рівні так само, як і рівні з нами інші істоти, як і усі варіанти, які у нас бувають у житті, рівні за своїм значенням. Тому виокремлення якихось заслуг чи можливостей – це лише порушення Мудрості Рівності.

І тут навіть хочеться сказати, що навіть Мудрість чи Закон чи Правило чи Постулат – це все рівне. Проблема людства в тому, що ми маємо звичку інтерпретувати чітку, структуровану інформацію.

Написано на заправці «Не курити»🚭 – все рівно найдеться хтось, хто спеціально це буде ігнорувати. Говориться «Обережно, небезпека»☢️⚠️ – все рівно хтось махає рукою і попадає чи в автоаварію, чи взагалі в щось таке…

Мало хто сприймає інформацію як інформацію, а не як емоційну складову – бракує Мудрості Рівності. Ми самі собі вигадуємо вітряки, як Дон Кіхот, і успішно постійно і неперервно з ними ж і боремося.

Таких прикладів не обійняти і не перерахувати, і потрібно переслідувати самого себе в таких речах, переслідувати, як мисливець переслідує жертву: повільно, впевнено, обережно, бо від цього залежить усе подальше життя, поволі усуваючи усі перешкоди, злидні на шляху, і наближаючись до досконалості.

Приймайте усе, як єдине і неподільне, приймайте усе, як рівнозначне, приймайте усе, як себе. Тільки спочатку навчіться приймати себе. Так каже Мудрість Рівності.

Спокою і мудрості вам.

Leave a Reply

Back to top